torstai 9. syyskuuta 2010

Sopimus ja sisustus

Kävin allekirjoittamassa asumisoikeussopimuksen ja valitsemassa sisustukseen laattoja, laminaattia ja keittiön materiaaleja. Ilman lisähintaa ei valinnan varaa juuri ollut vaan kaikki valinnat tapahtuivat kahden vaihtoehdon välillä.
Vaihtoehtoina oli myös astianpesukone ja keraaminen liesi tavallisen tilalle.
Värivaihtoehdot vaikuttivat siltä, että värisokea rakennusmies on päässyt valitsemaan materiaalit omien mieltymystensä mukaan. Vaihtoehdot siis tulevat rakennus- eivät asumisoikeusyhtiöltä.

Itse en näe suurta järkeä sijoittaa asumisoikeusasunnon sisutukseen rahaa, koska ei ole tietoa vastikkeiden suuruudesta vuoden tai kahden päästä, joten asumismuoto saattaa olla nousevien kustannusten takia hyvin lyhytaikainen.

Asuntojen valmistumis ajankohdasta ei anneta minkäänlaista takuuta, vain arvio, joka voi heittää pitkilläkin ajoilla kumpaan tahansa suuntaan. Asukas on velvollinen ottamaan asunnon vastaan kuukauden varoitusajalla tai siis vatikkeet alkavat juosta, vaikka asunto valmistuisi kuukausia etuajassa.

2 kommenttia:

  1. Meiltä ei aikanaan edes ihmeemmin tiedusteltu. Ilmoitettiin vain, että perusvarustus jollei maksa lisämaksuja. Kaikki valkoista, peruskodinkoneet eli jääkaappi-pakastin ja normiliesi - ei muuta. Se on itse asiassa paras vaihtoehto. Jos asunto tuntuu myöhemmin hyvältä, voi sitten maalata itse omalla kustannuksella seiniä ja uusia pinnoitteita.

    Kaakelit märkätiloihin ja toiseen wc:n tulivat myös automaattisesti eli vaihtoehtoja ei ollut. Samoin lattia perusmuovimattoa... Asunto on edelleen kuuleman mukaan samassa kuosissa eikä muutoksia ole tehty.

    Tuo 1 kk on katsottu ilm. riittäväksi, koska se on irtisanomisaika vuokra-asunnosta (yleensä). Tosin tässä on se ketunloukku, jossa olen itsekin kerran ollut, kun vaihdoin asumisoikeusasunnosta toiseen ja jouduinkin maksamaan vastiketta 2 kk päällekkäin.

    Muutin 2 vkoa sitten keskinäisessä vaihdossa toiseen asuntoon ja voi jestas! Edellinen asuja oli jättänyt sellaisen sotkun ja reikäseinät jälkeensä (ja paaaaaaaljon muuta), että olen vain siivonnut ja siivonnut. Ensin entisen huushollin ja nyt tämän.

    Oli pakko laittaa noottia asuntotarkastukselle. Vielä ei ole tullut vastausta, vaikka soitinkin pari kertaa perään. Varokaa keskinäistä vaihtoa tai tarkastakaa kaikki monella eri käynnillä eri valaistuksissa jne.!!!!

    VastaaPoista
  2. Itse nimenomaan halusin päästä eroon maalarinvalkoisista seinistä ja halvasta muovimatosta, joita lähes kaikissa vuokra-asunnoissa käytetään.
    Uskon, että asunnosta tulee varsin kivan näköinen,jos seinät ovat muuta kuin maalarinvalkoista.(voihan ne itse maalata).

    VastaaPoista